fbpx
De vrouw met de warme knie - De Brug - Cranio Sacraal Therapie
16458
post-template-default,single,single-post,postid-16458,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

23 okt De vrouw met de warme knie

Heb je dat ook wel eens dat je niet weet dat je bijvoorbeeld pijn in je nek hebt totdat het zo pijnlijk wordt dat je er niet meer omheen kan? Of dat je zo lang achter je computer hebt gezeten dat je pas merkt dat je helemaal stijf bent geworden als je opstaat?
Zo ook een vrouw in mijn praktijk; zij kwam met de klacht dat zij stekende pijnen had in haar onderbuik met uitstraling naar haar been. Zij was al een aantal keren naar het ziekenhuis geweest voor onderzoek maar de doctoren konden niets vinden. Ook foto’s gaven geen uitsluitsel en er was geen touw aan vast te knopen wanneer de pijnen ontstonden of hoe lang ze zouden gaan duren. Ik heb haar toen onderzocht; gekeken of er overal symmetrie was in haar lichaam, hoe haar buik en benen voelden en waar er verschillen te vinden waren. Zo merkte ik op dat haar rechter knie veel warmer voelde dan haar linker. Zelf voelde zij dit niet, ze merkte het op toen ik haar knie aanraakte. Dat is heel normaal, we denken met ons hoofd en voelen met ons lijf vaak pas op het moment dat er wat aan de hand is. Ik ben toen begonnen met de behandeling en samen hebben we meer ruimte gemaakt in haar onderbuik door met onze aandacht hier naartoe te gaan en het bindweefsel zo te laten ontspannen . Na de behandeling bleek dat haar rechterknie niet warmer meer was dan haar linker.
Voor de volgende afspraak belde ze af, want de pijnen in haar buik waren verdwenen, ze had nergens meer last van en hoefde geen medicijnen meer te gebruiken tegen de pijn. Daar was ze vooral heel blij mee omdat ze 10 weken zwanger was en bezorgd over haar baby.
Het lijkt vreemd dat pijnen zo snel kunnen verdwijnen, maar op het moment dat de doorbloeding in het lichaam verbetert, kan de energie weer goed doorstromen en heeft het bindweefsel in je lijf weer alle ruimte om te kunnen bewegen. Wanneer je een dam legt in een rivier weet je dat de rivier minder goed gaat stromen, zo is het ook in je lichaam; wanneer er spanning in je lijf zit, of als je ergens een strak gevoel hebt, wordt de doorstroming minder.
In mijn werk als Cranio Sacraal therapeut merk ik dat het veel makkelijker is voor mensen om zichzelf te voelen als ze zichzelf of een ander hen aanraakt. Raak maar eens met je rechter hand je linker arm aan, merk je dan dat je je linker arm beter voelt? Of draai een aantal keren je ene schouder rond en voel dan na wat het verschil is met de andere schouder die je niet hebt bewogen. Jezelf voelen gaat dus veel beter wanneer je jezelf aanraakt, of als een ander je aanraakt.
Cranio Sacraal therapie kan je lijf helpen om de dammetjes op te lossen en je weer helemaal vrij te voelen in je lichaam. Heb je klachten waarvan je niet precies weet waar ze vandaan komen of al lang duren zou je baat kunnen hebben bij Cranio Sacraal therapie!