fbpx
Behandeling - De Brug - Cranio Sacraal Therapie
15893
page-template-default,page,page-id-15893,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Behandeling

 

Een Cranio-Sacraal therapeut behandelt alle klachten die met spanning en stress te maken hebben. Spanning en stress uiten zich in allerlei symptomen, waaronder nek- en rugklachten, verklevingen van inwendige organen en psychische klachten. “Het niet lekker in je vel zitten” komt vaak tot uiting in lichamelijke klachten. Dat kan te maken hebben met het weggaan uit ons hart, weggaan bij onze gevoelens.

 

Ik ondersteun en begeleid je op de weg naar weer mogen voelen, mogen ervaren hoe het is om je hart te openen. Achterliggende oorzaken van verstoringen in het bindweefsel en in het Cranio-Sacraal systeem kunnen heel divers zijn; oude wonden, overtuigingen, oordelen en angsten; zowel bewuste en onbewuste. Deze negatieve energie wordt ergens in het lichaam vastgehouden. Het lichaam kapselt dan deze energie in tot wat wij “energiecystes” noemen.

 

Wanneer je meer wil lezen over specifieke klachten, kijk dan bij:  Waarvoor is Cranio Sacraal Therapie geschikt?

 

Wat gebeurt er eigenlijk in het lichaam tijdens de behandeling?

Ons lichaam is een fantastisch systeem, alles wat wij meemaken, wordt opgeslagen in ons lichaam, in onze cellen. Wanneer wij bijvoorbeeld een ongeluk krijgen en op straat geschept worden door een auto, worden zowel de fysieke klap van het botsen van ons lichaam als de emotionele kracht van de schrik, de pijn en de boosheid in ons bindweefsel opgeslagen. Hierdoor kan de beweeglijkheid van het lichaam verminderen. Want ook de emotionele gebeurtenissen worden opgeslagen in ons lichaam.

 

De fysieke littekens zullen waarschijnlijk genezen, maar de emotionele gebeurtenissen kunnen ook een litteken achter laten in ons lichaam. Het lichaam zal er alles aan doen om dit te ontladen, maar wanneer dit niet lukt, dan kapselt het lichaam deze energie in, op de beste plaats in het lichaam. De klachten kunnen pas verdwijnen wanneer de fysieke en de emotionele last met succes zijn behandeld.

 

Door de subtiele handgrepen die ik tijdens de behandeling  toepas op het lichaam, gaat het bindweefsel ontspannen. Het kan voorkomen dat wanneer ik mijn handen op het bekken leg, je dit kan voelen in je nek. Hier kan het dan gaan trekken, of kriebelen. Soms voelen mensen het in hun hoofd, of juist in de vingers. Dit kan enorm verschillen per persoon.

 

Doordat het ruggenmerg verbonden is met alle organen, spieren en zenuwen, heeft dit ook direct invloed hierop. Je kan de hersenen en het ruggenmerg zien als een rivier, waarin door spanning en emoties dammetjes zijn ontstaan, of gedeeltelijk is dichtgeslibd. Door de behandeling verdwijnen de dammen, lost het slib op en kan de rivier beter doorstromen.

 

Dit heeft een direct effect op het lichaam en de organen. Deze gaan beter functioneren en de doorbloeding verbeterd. De energie stromen, te vergelijken met de meridianen zoals bij de acupunctuur, verbeteren en klachten verdwijnen.