fbpx
Over mij - De Brug - Cranio Sacraal Therapie
15658
page-template-default,page,page-id-15658,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Over mij

 

Sinds 2014 heb ik mijn eigen praktijk “De Brug” als Cranio Sacraal therapeut.

Na zeven jaar in de kinderbescherming te hebben gewerkt, heb ik na een korte omzwerving in het bedrijfsleven, een aantal opleidingen voor therapie gevolgd. Via NLP en Transactionele Analyse ben ik via een Holistische opleiding voor Kindertherapie terecht gekomen bij de Cranio Sacraal therapie. Hierin heb ik echt mijn passie gevonden want het werken met het lichaam met alle emoties en gevoelens vind ik een geweldig iets. Want de grootste wijsheid zetelt nog altijd in ons lichaam, daar ben ik van overtuigd.

 

Weet je dat je ongeveer 60.000 tot 70.000 gedachten per dag hebt? Dat betekent dat je – minus 7 uur slaap – 68 gedachten hebt per minuut; dus ongeveer 1 tot 2 gedachten per seconde! Dat is wel veel, vindt je niet? Op deze manier heb je geen plaats meer voor nieuwe gedachten, laat staan creatieve ideeën, bijzondere ingevingen of intuïtie…

 

Wanneer mijn hoofd vol zit met gedachten of als ik behoefte heb aan frisse lucht, ga ik vaak fietsen of naar de sportschool. Daar krijg ik mijn beste ideeën! Dan ben ik er juist niet mee bezig en heeft mijn “mind” tijd om iets nieuws te verzinnen. We zijn geneigd om hard weg te rennen van vervelende emoties, maar juist er bij stil staan geeft heel veel inzicht en de mogelijkheid om iets te veranderen. Want je naar voelen, verdrietig zijn betekent eigenlijk niets anders dan dat je een verandering wil aanbrengen in je gedrag, je manier van hoe je tegen jezelf praat of hoe je eigenlijk wil dat mensen met je omgaan.

 

In het tweede plaatje denk je meer met je lichaam, je luistert naar je lichaam, voelt hoe het is wanneer je over je grenzen gaat, staat stil bij een nare opmerking van een collega of familielid of je gaat lekker sporten en doet zo nieuwe energie op.  Wanneer ik behoefte heb aan frisse lucht, of niet zo lekker in mijn vel zit, ga ik vaak even fietsen, of wandelen. Mijn beste ideeën krijg ik vaak op de fiets of in de sportschool! Dan ben ik er juist niet mee bezig en heeft mijn “mind” tijd om iets nieuws te verzinnen. We zijn geneigd om hard weg te rennen van vervelende emoties, maar juist er bij stil staan geeft heel veel inzicht en de mogelijkheid om iets te veranderen. Want je naar voelen, verdrietig zijn betekent eigenlijk niets anders dan dat je een verandering moet aanbrengen in je gedrag, je manier van hoe je tegen jezelf praat of hoe je eigenlijk wil dat mensen met je omgaan.

 

In mijn praktijk hoor ik vaak mensen zeggen dat ze zich een mislukkeling voelen, dat ze niet van zichzelf houden of zichzelf niet waarderen. Dat doet me pijn, ik vind iedereen een prachtig individu met mooie talenten en gaven en wil niets liever dan dat iedereen dat ook zo voelt. De weg om dit te veranderen, is de weg naar binnen. Niemand kan dit voor je doen, dit moet je zelf doen. Door te leren hoe het voelt om in je lichaam te wonen, om weer te voelen hoe het is om ontspannen te zijn en je grenzen te bewaken, door te voelen hoe het is om warm en liefdevol naar jezelf te kijken. Niemand is perfect, dus omarm je imperfectie en leef!