fbpx
Voor wie? - De Brug - Cranio Sacraal Therapie
16073
page-template-default,page,page-id-16073,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Voor wie?

 

Deze therapie kan goed ingezet worden bij de volgende klachten;

 

 

Hoofdpijn

Hoofdpijn Bij spanning in de schouders en/of de nek kan er hoofdpijn ontstaan. Ook wordt het vaak veroorzaakt door spanning op het werk, thuis, een ongeluk of operatie. 

Nekpijn

Nekpijn De nek en de hals zijn de verbinding tussen het hoofd en het lichaam. Door niet goed functioneren van de halswervels kan pijn ontstaan. Ook stress, moeilijk vinden om je eigen waarheid te spreken, angst of het dragen van een strakke stropdas kan een oorzaak zijn.

Slaapproblemen

 Slaapproblemen Met behulp van Cranio en oefeningen een gezond slaapritme ontwikkelen en tevens het lichaam een ontdoen van overtollige ballast.

Overprikkeling, hoog gevoeligheid

Overprikkeling, hoog gevoeligheid Wanneer er zoveel prikkels op je af komen en het moeilijk is onderscheid te maken wat van jezelf is en wat van de ander.

Traumaverwerking

 Traumaverwerking Wanneer een traumatische gebeurtenis nog niet is verwerkt en je hiervan nadeel ondervindt. Door naar het lichaam te luisteren vertelt dit hoe en waar het is ontstaan en op welke manier het ondersteuning  kan gebruiken. Heel zachtjes en zorgvuldig ontrafelen we de knoop en kan er inzicht en wijsheid ontstaan.

Nazorg bij operaties

Nazorg bij operaties Het Cranio Sacraal systeem krijgt vaak een klap na een operatie en functioneert dan niet goed meer. Gebrek aan gevoel, niet goed meer functioneren van je been bv, geen goede doorstroming in organen, verlies van bewegingsvrijheid, doffe en onduidelijke pijnen of een algeheel gevoel van malaise kunnen dan het gevolg zijn. Zie ook het relaas bij de ervaringsverhalen)

Na een ingrijpende gebeurtenis (diverse nare en vervelende gebeurtenissen kunnen je  fysiek uit  evenwicht halen. Ook kan het dan emotioneel moeilijk zijn om te herstellen.

Kaakproblemen

Kaakproblemen Door spanningen kunnen er kaakproblemen ontstaan. Heb je last van tandenknarsen, pijn in de kaak, pijn in je oren of moeite om je kaak en tong te ontspannen? Ook bij IVF kan spanning in het kaakgebied oorzaak zijn van een minder goed functionerend bekken.

Overig

Overig. Cranio Sacraal Therapie kan ook ondersteuning bieden wanneer je niet lekker in je vel zit, je emotioneel uit balans bent en niet weet waardoor het komt. Ook geeft het inzicht bij bewustwordingsprocessen, individuele groei en spirituele vragen, verslavingsproblematiek en kinderwens.

Rugpijn

Rugpijn Door overbelasting op het werk, een verkeerde houding, emotionele overbelasting of napijn van operaties.

Burn-out/ stress

Burn-out/ stress Door oververmoeidheid en het moeite hebben met het stellen van je grenzen. Wanneer je door je drukke werkzaamheden niet goed weet wat je wil of wat je echt leuk vindt.

Vermoeidheid

Vermoeidheid Zie Burn-out.

Angsten, fobieën, faalangst

Angsten kunnen gezien en verwerkt worden door het lichaam te laten spreken en de oorzaak op te zoeken. Het lichaam weet zoveel meer dan dat we dat met ons hoofd kunnen bedenken. Soms is de oorzaak een kleine gebeurtenis, soms ook niet. Maar het lichaam is wijs en wijst ons de weg).

Angsten kunnen ook overtuigingen zijn die behoorlijk hardnekkig zijn en je lastig vallen wanneer je er niet om hebt gevraagd. Ze leven “ondergronds” en geven signalen af waardoor je misschien niet doet wat je graag wil. Voorbeelden zijn bv: niet jezelf durven zijn omdat je denkt dat jouw waarde niet gezien of begrepen wordt.

Je niets waard voelen, denken dat anderen je niet zien staan. Dat kan ook komen door het achteloze gedrag van anderen.

Geen zwakte mogen tonen, waardoor je niet jezelf kan zijn

Angst hebben om te falen, angst voor afwijzing, angst om buitengesloten te worden, angst om de controle te verliezen.

Oversensitief zijn en veel indrukken opdoen in de buitenwereld. Dit kan ook angstig maken omdat het dan moeilijk is te onderscheiden wat van jou is of van de ander.

Wanneer angsten je leven betreden, of af en toe met je meelopen op je pad, wordt het moeilijk om jezelf te zijn. Dan kan je soms niet om je angst heen kijken en dan mis je je eigen vrije ruimte. Dan bepaalt de angst je leven en kom je er niet toe om je innerlijke potentie vorm te geven.

Depressie

Depressie Komt veel voor. Vaak is het moeilijk om erover te spreken. Het gevoel van depressiviteit kan ontstaan na ingrijpende gebeurtenissen, na een verlies of ontslag bijvoorbeeld, of sluipenderwijs ontstaan. Het kan ook ontstaan wanneer je je teveel in je leven hebt moeten aanpassen aan je omgeving, je partner, je werk of aan je ouders. Wanneer je teveel hebt gegeven van jezelf en je je helemaal “leeg gegeven” voelt. Of wanneer je je afvraagt: “waarom heb ik niet geleefd wie ik ben?”. Wanneer het moeilijk is om je ontevredenheid die je voelt van binnen over je eigen werkelijkheid met anderen te delen. Wanneer je totaal geen zin meer hebt  in wat dan ook en je geen zin hebt om in beweging te komen. Je drijft dan als het ware weg van je ware gevoelens en dan is het moeilijk om weer terug te zwemmen.

Maag- en darmproblemen

Maag- en darmproblemen Onrustige buik, maagproblemen, pijn hoog in de buik. Onze buik en organen zijn vaak een opslagplaats voor niet verwerkte gevoelens. Soms lost pijn zich zelf op door enkele behandelingen. Aandacht geven aan de pijn is soms voldoende.

Concentratie problemen

Concentratie problemen Door aandacht aan het lichaam te geven kan het diep ontspannen en met behulp van concentratie- en ademhalingsoefeningen kan je dan thuis ook nog oefenen.