fbpx
Kinderwens - De Brug - Cranio Sacraal Therapie
15854
page-template-default,page,page-id-15854,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive
Ooievaar

Kinderwens; bewust omgaan met zwanger worden en zwanger zijn.

 

Wanneer je graag zwanger wil worden en een kinderwens hebt, dan is het fijn om je voor te bereiden op de komst van een nieuwe wereldburger. Misschien wordt je ongeduldig omdat het nog niet is gelukt, of wil je graag je nieuwe kindje zo goed mogelijk verwelkomen.

 

Voor het goed laten verlopen van je zwangerschap is het fijn als je zo ontspannen mogelijk bent en je je niet alleen fysiek, maar ook geestelijk voor kan bereiden op de komst van je baby.

 

Weet je dat het zieltje van je baby soms al een poosje om je heen is voordat je zwanger bent? De baby komt de boel verkennen en wil graag weten wie zijn papa en mama worden, welke broertjes en zusjes er eventueel al zijn en in welke buurt het komt te wonen. Zo maakt het kennis met het leven op aarde en kan het alvast wennen.

 

Toen ik net was bevallen van mijn eerste kind en vrienden op kraamvisite kwamen, voelde ik al de aanwezigheid van mijn tweede kind en wist ik dat het een meisje zou worden. Ze is pas twee en een half jaar later geboren, maar ze kwam toch maar even op bezoek om te kijken waar ze terecht zou komen!

 

Hoe kan je nu zo ontspannen mogelijk worden en je alvast voorbereiden op de geboorte van je baby? Op welke manier kan je een nieuw zieltje tot je roepen en laten weten dat je er klaar voor bent?

 

Allereerst is het van belang dat je lichaam in een goede conditie is en in staat is een baby te ontvangen. Ben je bijvoorbeeld bang voor de bevalling door een eerdere nare ervaring, heb je nog niet opgeloste issues die je emotionele stabiliteit in de weg zitten, of ben je zelf op een nare manier op aarde gekomen (een spoed keizersnee, het overlijden van  je vader tijdens de zwangerschap, drugs en alcohol misbruik van je moeder tijdens de zwangerschap bijvoorbeeld), dan laat dit een indruk op je achter waardoor je onbewust angst kan ontwikkelen voor een zwangerschap. Dan is het goed om eerst deze obstakels op te ruimen, of in ieder geval bewust van te worden zodat het geen belemmering meer voor je is. Wanneer je bijvoorbeeld niets om je nek kan dragen; geen coltrui of een sjaaltje omdat je het dan benauwd krijgt, ben je misschien geboren met de navelstreng om je nek. Dat kan het je een gevoel van doodsangst hebben gegeven wat je onbewust nog steeds met je meedraagt. Een cliënte van mij had nl deze ervaring ; ze kon niets rondom haar hals verdragen en op het moment dat ik haar hals aanraakte, kwamen er veel emoties los. Volgens haar kwam dit door haar geboorte.

 

Spanningen, onzekerheden en verdriet zetten zich vast in je bindweefsel. Het zorgt ervoor dat het bindweefsel verstrakt; je kan het vergelijken met het effect wanneer je met je hand een stukje doek vastpakt en je hand ronddraait. Dan zie je plooien ontstaan en gaat het trekken. Je kan je voorstellen als dat in je lijf gebeurt, dat niet lekker voelt! Wanneer je dus “strak staat van de stress” gebeurt dit dus letterlijk.

 

Je baarmoeder is een gespierd orgaan dat midden in je bekken ligt. Het wordt op z’n plaats gehouden door een aantal banden (ligamenten) die uit bindweefsel bestaan. Dit is onder andere het ligament aan de zijkanten en het bandvormige ligament dat vanaf de baarmoeder naar de lies loopt. Wanneer er dus veel spanning in je bekken is, gaan deze banden “trekken” en worden minder flexibel. De organen in het bekken kunnen dan minder goed hun werk doen. Ook de baarmoeder zelf bestaat voor een groot deel uit bindweefsel, het baarmoederslijmvlies, de binnenste laag. Dit is een dunne, goed doorbloede bindweefsellaag. De middelste laag is de dikste laag en de buitenste laag gaat aan de zijkanten van de baarmoeder over in een rond  ligament dat doorloopt naar de lies. Je kan je voorstellen wat er gebeurt in je bekken wanneer je onder stress staat; dan wordt het voor je lichaam nog een hele klus om een zwangerschap te laten ontstaan. Het bindweefsel raakt minder doorbloedt en kan de organen minder goed verzorgen.

 

Cranio Sacraal therapie kan een bijdrage leveren wanneer je graag op een natuurlijke manier het proces van zwanger worden wil ondersteunen. Het geeft diepe ontspanning en kan op deze manier het hele proces wellicht vergemakkelijken.

 

Wil je graag meer informatie hierover? Geef je dan op voor de mailinglijst, dan krijg je van mij vijf tips over hoe je alvast ontspanning kan creëren in je lichaam en je bekken.