fbpx
Hoe leeg is jouw bankrekening? - De Brug - Cranio Sacraal Therapie
16619
post-template-default,single,single-post,postid-16619,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

30 nov Hoe leeg is jouw bankrekening?

Heb je dat ook wel eens; dat je iets doet voor je geliefden maar dat je het eigenlijk geen leuke klus vindt? Je doet het dan wel, maar je bent blij wanneer het klaar is……….of dat je toestemt iets te doen en je daarna tot de conclusie komt dat je eigen taken zijn blijven liggen…..

Dit weekend heb ik de matrashoes van mijn zoon verandert en aangepast aan de maat van zijn nieuwe matras. Een fluffy hoes die van 2.00 meter bij 1.60 meter, naar 2.20 bij 1.20 moest. Een warme klus want het ding lag steeds op m’n schoot als ik aan het naaien was. En zo groot dat ik af en toe het overzicht verloor en niet meer wist waar ik nu m’n spelden had gezet..: het ding begon me steeds meer te irriteren en ik was dolblij toen ie af was.

Voordat ik begon wist ik eigenlijk al dit niet tot mijn favoriete karweitjes zou gaan behoren, maar voor mijn kinderen maak ik vaak een uitzondering.
Maar wat gebeurt er wanneer je niet eens meer weet wat je graag doet? Of wanneer je zo in de sleur van werken, zorgen en verplichte taken bent beland, dat je geen contact meer hebt met je eigen behoeften…. Dan raakt je energie ver onder NAP en je humeur is rock bottem. Je krijgt ruzie met je omgeving, vindt niets meer leuk of je sluit je op in jezelf, waar je ook niet gelukkiger van wordt.

En dit noemen we: een lege emotionele bankrekening. Net als een gewone bankrekening moet je regelmatig iets storten op je eigen bankrekening om over voldoende energie te kunnen beschikken en om gelukkig te kunnen zijn. Dit doe je door een regelmatige storting te doen in de vorm van sport, een uurtje voor jezelf met een boek, mediteren, yoga, een wandeling, of een avond bankhangen met je favoriete tv programma. Op deze manier laadt je op en kan je er weer tegen. Je bankrekening raakt leeg wanneer je geen plezier hebt in dat wat je doet of je je talenten niet kan gebruiken in je werk.

Wat nu als je niet eens weet wat je energie geeft? Als je geen contact meer hebt met je lijf en het lastig vindt om te voelen waar je grenzen liggen? Of je graag beter in je vel wil wonen maar niet weet waar te beginnen?

Ik kan je helpen weer een goede relatie op te bouwen met je eigen lichaam doordat Cranio je laat voelen waar je grenzen zijn, je zo’n diepe ontspanning geeft dat je voelt hoe het is om helemaal ontspannen te zijn, en je helpt je emotioneel stabieler te worden. Door het zelf ondergaan van deze therapie voel ik me steviger en voel ik steeds beter mijn grenzen en weet ik wat werkt voor mij en wat niet. Dit gun ik iedereen!