fbpx
Voor wie is Cranio Sacraal Therapie geschikt? - De Brug - Cranio Sacraal Therapie
15637
page-template-default,page,page-id-15637,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Voor wie is Cranio Sacraal Therapie geschikt?

 

Een behandeling kan baat hebben bij onder andere de volgende symptomen:

Burn-out en vermoeidheidsklachten

Chronische klachten / chronische pijn

Hoofdpijn of migraine

Oorsuizingen

Slaapproblemen

Rugpijn

Nekpijn

Spijsverteringsklachten

Moeheid

Kaakproblemen

 

Ook bij ernstige aandoeningen kan er een verlichting van klachten worden bereikt, zoals bij hartproblemen, schildklierproblemen, fybromyalgie etc.

Na operaties, dit herstelt het zelfhelend vermogen enorm.

 

Bij Psychische klachten:

Rusteloosheid

Depressiviteit,

Burn-out

Trauma verwerking

Doorbreken van patronen, of niet los kunnen laten van emoties

Concentratie problemen

 

Cranio Sacraal therapie kan ook ondersteunen wanneer je niet lekker in je vel zit en niet weet waardoor het komt. Ook geeft het inzicht bij bewustwordingsprocessen, individuele groei en spirituele vragen.

 

Eigen ervaringen

De eerste keer dat ik kennis maakte met Cranio Sacraal Therapie was op de opleiding. We begonnen met het voelen van het ritme bij het hoofd en het was heel bijzonder om deze subtiele beweging te voelen voor de eerste keer. Bij iedereen is het ritme ook weer anders, het dus heel persoonlijk. Het voelen van het ritme bij de voeten is weer anders, je ziet dan ook je handen meebewegen.

De behandelingen hebben altijd een lange doorwerking, vaak voelde ik me daarna enorm ontspannen en verkwikt. Mijn hoofdpijn verdween en mijn lichaam voelde enorm zwaar en ontspannen. Vaak gebeurde het dat ik in slaap viel.

Tegenwoordig voel ik in mijn eigen lichaam, of in het lichaam van de ander een heleboel gebeuren en werk ik niet meer alleen op de structuur, maar ook op bewustwording van patronen of problemen. Doordat het lichaam informatie opslaat in het bindweefsel, kan je vrij gemakkelijk toegang krijgen tot de laag van het niet-bewuste. Dit is de laag waarin je fysieke en emotionele trauma’s zijn opgeslagen. Dit kan ontstaan doordat mijn handen op het lichaam liggen en er bij de client beelden of gevoelens naar boven komen die te maken hebben met zo’n trauma. De val van een fiets kan bijvoorbeeld in het lichaam opgeslagen zijn en dan naar boven komen.

Wanneer ik mijn handen met aandacht en intentie op het lichaam leg en het lichaam spanning wil loslaten gaat het lichaam soms uit zichzelf bewegen. Dit noem je unwinding. Hierdoor kan je doordringen tot deze niet-bewuste laag, en bewust worden van wat er speelt en dit verwerken. Tijdens deze “unwinding” kan je beelden krijgen of gevoelens die te maken hebben met vroegere situaties. Zo heb ik zelf eens tijdens een behandeling beelden gekregen van vroeger, toen ik een meisje van vier jaar was en ging wandelen met mijn vader in het park. Mijn vader viel toen op de grond en kon zelf niet meer opstaan. Hij vroeg aan mij om hulp te gaan halen, maar ik voelde me toen heel klein en hulpeloos. Ik heb toen wel hulp gehaald, en mijn vader is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Maar dit gevoel van hulpeloosheid, angst en spanning heeft zich in mijn cellen genesteld en kwam er tijdens een behandeling weer uit. Doordat ik deze beelden en gevoelens tegenkwam, kreeg ik het inzicht dat mijn overtuiging van “ik kan het niet”, wat vaak in mijn onbewuste knaagde, tijdens dit voorval is ontstaan. Deze overtuiging kon ik toen loslaten en vervangen door de overtuiging dat ik prima instaat ben om voor mezelf en anderen te zorgen.

Eigenlijk werkt een Cranio Sacraal behandeling als een grote opruiming; spanningen, stress en verouderde overtuigingen worden ontdekt, losgelaten en vervangen door ontspanning of een andere overtuiging die meer “up to date” is.