fbpx
Verslaafd aan jou - De Brug - Cranio Sacraal Therapie
15651
page-template-default,page,page-id-15651,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Verslaafd aan jou

Naasten van verslaafden, vaak een vergeten groep.

Naast Cranio Sacraal therapie werk ik ook bij de stichting ‘verslaafd aan jou’ als systeemondersteuner bij verslavingsproblematiek.

Heb je iemand in je omgeving die verslaafd is en heb je behoefte aan ondersteuning? Vaak is het dan zo dat alle aandacht uit gaat naar de verslaafde en sta je zelf in de kou. Er wordt dan niet gezien dat familie en vrienden ook problemen ondervinden van de verslaving. Dit kunnen er veel zijn, zoals financiële problemen en relatieproblemen. Ook maak je je vaak veel zorgen over de verslaafde. Wanneer er kinderen in het gezin zijn ontstaan er dan nog praktische problemen met betrekking tot de opvoeding van de kinderen of een eventuele bezoekregeling. Dit kan leiden tot stress, slapeloze nachten en overspannenheid.

 

Als naaste van een verslaafde kan je je daardoor behoorlijk eenzaam voelen. En dan maakt het niet uit of je naaste een partner, kind of ouder is. Soms kan het moeilijk zijn om toe te geven dat de problemen je boven het hoofd groeien en nog lastiger kan het zijn om dit met anderen te delen. Niet iedereen weet wat je doormaakt of begrijpt precies wat er speelt. Misschien heb je het gevoel tegen een muur aan te lopen en zou je graag verandering wensen, maar weet je niet waar te beginnen. Ook wanneer je naaste al in herstel is, blijven er vaak nog problemen bestaan, of heeft je naaste tijd nodig om zijn of haar leven weer op te bouwen. Wanneer alle aandacht gaat naar de verslaafde, blijft er voor jezelf weinig tijd over. Je leven wordt geleefd. En daar komt vaak nog bij dat je je fysiek vaak uitgeput en leeg voelt.

 

Als systeemondersteuner bij verslavingsproblematiek sta je bij mij centraal. Of het nu gaat om een verslaving aan middelen of een gedragsverslaving, de gevolgen voor de naaste zijn vaak hetzelfde.  Wanneer je je weer emotioneel stabiel wil voelen, wil leren voelen wat je eigen gedachten en emoties zijn, is Cranio Sacraal Therapie een goede weg. Het leert je niet alleen op een diep niveau ontspannen, maar ook  helpt het je eigen grenzen te ontdekken. Door de beweging van het bindweefsel van hoofd tot voeten te volgen, kan een Cranio Sacraal therapeut voelen waar blokkades zich bevinden. Met zachte aanrakingen en subtiele bewegingen brengt een Cranio Sacraal therapeut het hele bindweefselsysteem weer in balans. Vaak heb je maar een paar behandelingen nodig om het zelf herstellend vermogen van het lichaam weer op gang te brengen. Op deze manier kom je weer in contact met je eigen wensen en behoeften en leer je je weer fijn te voelen in je eigen lichaam.

 

Heb je meer behoefte aan een gesprek of oefeningen om te ontspannen? Dan ga ik met je in kaart brengen wat de knelpunten zijn en welke positieve eigenschappen je hebt om optimaal je eigen leven vorm te geven. Ik ga ervan uit dat elk mens talenten en gaven heeft die je weer op weg kunnen helpen.  Misschien zijn ze (tijdelijk) ondergesneeuwd, maar niet verdwenen!

 

Verslaving is een chronische ziekte. Deze los je niet op door je best te doen, door je geliefde naaste te controleren of de rekeningen te betalen. Goed voor jezelf zorgen is de enige oplossing. Wil je nog meer lezen hierover? Hieronder staan nog wat titels ter inspiratie.

 

Als hij maar gelukkig is

Robin Norwood

 

Als liefde pijn doet

Susan Forward

 

Leef je eigen leven

Melody Beattie

 

Verslavende liefde

Annemiek van der Laan

 

Een verslaving in huis

Robert Meyers

 

Het blijven toch je ouders

  1. Engelbertink

 

Codependency is driven by the agreement that I will work harder on your problem and your life than you do. This is not love.

Codependency is driven by the agreement that I will work harder on your problem and your life than you do. This is not love.